Darcovské SMS sú efektívny nástroj darovania

13.12.2011 14:52

Redakcia MobilMania.sk chce pred Vianocami upozorniť na darcovské SMS správy ako veľmi jednoduchý nástroj darovania. Pripravila kompletný prehľad projektov, ktoré môžu cez SMS podporiť zákazníci mobilných operátorov na Slovensku. Vznikne akýsi katalóg, z ktorého si bude môcť darca vybrať dobrú vec, ktorú chce podporiť. Prehľad nájdu čitatelia v stredu 14. decembra 2011 na tejto adrese: www.mobilmania.sk/darcovskesms.

Poslanie darcovskej SMS správy je jedným z najjednoduchších spôsobov ako podporiť dobrú vec. Darca nemusí strácať čas vypisovaním čísla účtu na poštovú poukážku ani zadávať bankové príkazy. Stačí ak pošle esemesku na jednoduché trojčíslie v správnom tvare.

Aj pre prijímateľa daru je využitie darcovských SMS výhodné. Dobrovoľníci organizácie nemusia stáť s pokladničkami na daždi či mraze. Takisto nie je potrebné v banke zamieňať drobné peniaze a vkladať ich na správny účet. Výhodou je aj to, že organizácia nemusí byť s darcom v priamom kontakte. Mobilný telefón má dnes prakticky každý a môže ho použiť kdekoľvek. Na charitatívnom koncerte, v teple domova pri televízore ale aj vonku na ulici, či v bare.

Prevádzkovatelia mechanizmov darcovských správ projekty pred schválením podrobne kontrolujú. Okrem toho sú organizácie po uzavretí zbierky predložiť vyúčtovanie a informovať o tom, ako vyzbieranú sumu použili. Darca vďaka tomu získava väčšiu istotu, že peniaze budú použité na dobrý účel.

V súčasnosti cez darcovské SMS zbiera finančné prostriedky viac ako 30 organizácii na Slovensku. Verejnoprospešné projekty je možné podporiť rôznymi sumami od 1 do 5 eur. Väčšinu zbierok môžu podporiť zákazníci všetkých mobilných operátorov cez systém DMS (Donors Message Service) a cez jednotné mechanizmy väčších nadácií. Vybrané zbierky Nadácie Orange môžu podporiť iba zákazníci najväčšieho mobilného operátora.

Späť

Kontakt

Easy Giving - Koalícia pre podporu individuálneho darcovstva
c/o Centrum pre filantropiu
Kozia 11
811 03 Bratislava

polakovic (a) changenet . sk
tel.: +421 (0) 905 324 987

© 2011 Koalícia pre podporu individuálneho darcovstva.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode