SME: Vzniká koalícia pre podporu individuálneho darcovstva

05.04.2011 00:00

Koalíciu pre podporu individuálneho darcovstva tvorí dvanásť mimovládnych neziskových organizácií, neziskovky chcú spoločne rozvíjať vzťah medzi darcami a neziskovkami na kvalitatívne inú úroveň.

BRATISLAVA. Dvanásť mimovládok sa dohodlo na spolupráci pri zlepšovaní vzťahov v rámci donorstva, vo štvrtok o 13:30 v bratislavskej Open Gallery podpíšu spoločnú dohodu. Podpisom vznikne Koalícia pre podporu individuálneho darcovstva na Slovensku.

Na podujatie príde aj splnomocnenec vlády pre občiansku spoločnosť Filip Vagač. "Nastal čas dostať individuálne darcovstvo na Slovensku do 21. storočia," tvrdí nová koalícia. Agentúru SITA o tom informoval Igor Polakovič z Centra pre filantropiu.

Neziskovky chcú spoločne rozvíjať vzťah medzi darcami a neziskovkami na kvalitatívne inú úroveň. Koalícia pre podporu individuálneho darcovstva vzniká s cieľom prispieť k zlepšeniu darcovského prostredia na Slovensku s dôrazom na rozvoj a podporu pravidelného individuálneho darcovstva ako aj na transparentnosť a etiku fundraisingu. Koalícia bude komunikovať s relevantnými partnermi z podnikateľského prostredia i verejného sektora s cieľom odstraňovania bariér pre individuálne darcovstvo a zvyšovania dôveryhodnosti fundraisingu pre verejnoprospešné

Koalíciu pre podporu individuálneho darcovstva tvorí dvanásť mimovládnych neziskových organizácií - Asociácia komunitných nadácií Slovenska, Centrum pre filantropiu, eRko-Hnutie kresťanských spoločenstiev detí, Človek v ohrození, Greenpeace Slovensko, Nadácia Integra, Nadácia pre deti Slovenska, Slovenská katolícka charita, Slovenské centrum fundraisingu, Slovenský register placentárnych krvotvorných buniek, Slovenský výbor pre UNICEF a občianske združenie WellGiving.



Čítajte viac: https://www.sme.sk/c/5837981/vznika-koalicia-pre-podporu-individualneho-darcovstva.html#ixzz1MnI01Rzy

Späť

Kontakt

Easy Giving - Koalícia pre podporu individuálneho darcovstva
c/o Centrum pre filantropiu
Kozia 11
811 03 Bratislava

polakovic (a) changenet . sk
tel.: +421 (0) 905 324 987

© 2011 Koalícia pre podporu individuálneho darcovstva.

Tvorba webu zdarmaWebnode