Tatra banka vychádza v ústrety nadáciám

24.08.2011 12:37

Od 1. augusta 2011 nebude Tatra banka nadáciám účtovať poplatky za vedenie účtu ani za realizované transakcie. Minulý týždeň o tom listom informovala nadácie, ktoré majú v Tatra banke vedené svoje účty. Rovnaký benefit však získajú aj nadácie, ktoré sa pre túto  inštitúciu v budúcnosti iba rozhodnú. 

 
Podľa vyjadrenia Milady Hálovéj, manažérky Nadácie a sponzoringu Tatra banky ich k tomu viedlo presvedčenie, že ako banka dokážu nadáciám pomôcť veľmi jednoducho a pritom efektívne. "Sme veľká firma, ktorá si dokáže vážiť úspech. A trvalo udržateľný rozvoj a zdravá etická spoločnosť sú pre nás rovnako dôležité, ako snaha o vynikajúce finančné ukazovatele. "
 
Podľa jej slov, nie je možné hodnotovo vyvážené fungovanie spoločnosti bez organizácii, ktoré vykonávajú svoju prácu neziskovo. "Vážime si  prácu takýchto organizácií, preto sme sa ako prejav podpory rozhodli im bez poplatku poskytnúť účet vedený v našej banke. Realizované transakcie v rámci ich účtov budú rovnako bez poplatku. Ak vieme z našej pozície prispieť k ich jednoduchšiemu fungovaniu aj tak, že im uľahčíme náklady spojené so správou účtu a transakciami, mali by sme tak urobiť." 
 
Pritom je pravdepodobné, že sa banka nezastaví iba pri nadáciách a bude tento koncept ďalej rozvíjať: "Začali sme s nadáciami, ale verím, že nájdeme transparentný a logický systém odpustenia poplatkov aj pre ďalšie výkonné organizácie, ktoré pomáhajú iným a fungujú neziskovo" povedala M. Hálová. 
 
Tatra banka už niekoľko rokov veľmi systematicky pracuje na podpore vzdelávania a umenia. Tieto predstavujú kľúčové oblasti, kde sa snaží disciplinovane pôsobiť nielen ako pasívny donor peňazí, ale ako aktívny partner. Robí tak či už formou sponzoringu, ktorý má jasnú stratégiu ale najmä prostredníctvom Nadácie Tatra banky, ktorá má ako silná filantropická inštitúcia svoju presnú misiu a programy. 
 
Igor Polakovič
 
 

Späť

Kontakt

Easy Giving - Koalícia pre podporu individuálneho darcovstva
c/o Centrum pre filantropiu
Kozia 11
811 03 Bratislava

polakovic (a) changenet . sk
tel.: +421 (0) 905 324 987

© 2011 Koalícia pre podporu individuálneho darcovstva.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode